• 8 hemmelige måder på langt hår; Sådan får dit hår til at vokse

  Posted by Elias Hassouni

  1. Klip dit hår jævnligt – Selvom mange tror, at håret vokser hurtigere, når man klipper det ofte, så er det ikke tilfældet. Til gengæld vil klipning gøre dit hår mere sundt, hvis du klipper dit usunde og skadede hår jævnligt – f.eks. spaltede spidser. Sundt hår skades ikke så nemt, og det vil dermed være muligt at bevare en god hårlængde. Vi anbefaler, at du klipper dit hår hver gang, at det er gået 6-8 uger. Vi taler ikke om en fuldkommen klipning, men blot klipning af dine hårspidser. Dit hår vil blive flottere og sundere med denne fremgangsmåde.

   

  1. Få en god hovedbundsmassage med en varm olie – Få en ven, familiemedlem eller kæreste til at give dig massage i din hovedbund. Du kan også selv massere din hovedbund, men det er ikke desto mindre mere effektivt, hvis en anden person gør det. Hovedbundsmassage vil hjælpe dit hår, samtidig med at du vil kunne stresse af og få det bedre i krop og sjæl. Du har endda mulighed for at lave din helt egen olie, som du kan bruge til hovedbundsmassage. Det er f.eks. muligt at lave en god olie til formålet, hvis du bruger kokos, oliven og joboba olie. Olien skal varmes godt op før brug, men den må ikke blive for varm. Hovedbundsmassage bør som udgangspunkt have en varighed på omkring 20 minutter, hvor olien skal spredes rundt i dit hår og hovedbund. Når du er færdig, skal du lade olien sidde i håret og hovedbunden i minimum 30 minutter. Herefter skal du vaske dit hår grundigt, så alt olien kommer ud. Hvis du ikke har en olie, kan du alternativt bruge en almindelig shampoo.

   

  1. Børst dit hår – Børstning er en anden god måde til at stimulere din hovedbund. Vi anbefaler, at du anbefaler dit hår et par gange om dagen. Dog er det vigtigt, at du er forsigtig, når du børster dit hår, så du ikke skader det i stedet for at pleje det. Derudover fraråder vi, at man børster sit hår, når det er vådt. Hvis du har brug for at børste dit hår, når det er vådt, så bør du i stedet bruge en kam.

   

  1. Spis godt og sundt – Dit hår vil naturligvis være meget sundere, hvis du spiser sund og nærende kost. Spis fødevarer, der er rige på proteiner og mineraler. Det er f.eks. fordelagtigt at spise meget fisk, æg, nødder, kylling m.v.

   

  1. Drik rigeligt vand – På samme måde som din kost har indflydelse på dit hårs sundhed, så er det også vigtigt, at du indtager rigeligt vand, hvis du vil have så sundt hår som muligt. Drikkevand er ikke blot godt for din krop, men også for dit hår.

   

  1. Brug ACV (Apple Cider Vinegar) – Der er mange fordele ved at anvende ACV til sit hår. Det er bevist, at brugen af ACV kan gøre dit hår mere sundt, og det hjælper dig med din hårvækst. Brug 1/3 ACV og 2/3 vand og bland det sammen. Denne blanding skal du påføre i håret, før du skyller det. Denne fremgangsmåde vil stimulere dit hår og ligesom vi allerede har nævnt, vil det give hårstimulation, som gør at håret vokser meget hurtigere, end du er vant til.

   

  1. Undgå at vaske dit hår hver dag – Selvom dit hår har tendens til at blive fedtet meget hurtigt, så er det vigtigt, at du ikke vasker det hver dag. I stedet bør du bruge en tørshampoo, da daglig vask af håret vil forårsage slid. Som udgangspunkt anbefaler vi, at du vasker dit hår 3 gange om ugen.

   

  Gode produkter til formålet:

   

  1. Reducer din stressfaktor – Det er lettere sagt end gjort at reducere stress, men ikke desto mindre er stress en kendt årsag til hårtab.

   

  Hvis du vil have langt og flot hår, er det altså nødvendigt, at du er villig til at gøre en helhjertet indsats. Derudover er det vigtigt, at du er tålmodighed, da dit hår naturligvis ikke vil vokse sig langt og flot i løbet af en nat. Følger du vores tips, vil du dog opleve, at dit hår vokser hurtigere end før.

  Læs mere